Lid worden

 

Om zeillessen te kunnen volgen  bij de YSCO moet je lid zijn van SOV Asiento. Dit kun je regelen op het hoofdkantoor van SOV Asiento, op Rustenburg in Emmastad. Het is helaas niet mogelijk dit via ons te laten lopen.

Een inschrijfformulier voor de YSCO kun je hier downloaden:

Inschrijfformulier YSCO 2016

Als je het formulier ge-download hebt, kun je het invullen en opslaan op je eigen computer. Stuur het ingevulde formulier per e-mail naar info@ysco.org.

Ga je je inschrijven voor zeillessen of -trainingen dan ga je akkoord met de Regels zeillessen. Huur je een optimist van de YSCO, lees dan even onze

Zeilbootgebruiksregels.

ZEILLESSEN zijn voor STARTERS, BRONS- en ZILVER-, GOUD– en DIAMANTzeilers alsmede voor Pico-, Laser- en Sunfishzeilers. Tijdens de ZEILLESSEN leer je vaak spelenderwijs een goede degelijke zeiler te worden. Beginnende zeilers hebben over het algemeen eenmaal per week 1 zeilles van 1 ½uur. STARTERS zijn zeilers die nog nooit gezeild hebben en werken aan het vertrouwd raken met het zeilen. BRONSzeilers zijn zeilers met een half jaar zeilervaring. Zij werken aan het behalen van het NASAF DIPLOMA EENMANSJEUGDZEILEN I. ZILVERzeilers werken aan het behalen van het NASAF DIPLOMA EENMANSJEUGDZEILEN II.

ZEILTRAINING is voor zeilers in de categorieën ZILVER (met een eigen boot), GOUD, DIAMANT, LASER en SUNFISH. Deze zeilers dienen in het bezit te zijn van minimaal NASAF DIPLOMA EENMANSJEUGDZEILEN I. Zij hebben één of meer maal per week ZEILTRAINING van 3 uur. Bij ZEILTRAINING leer je de verfijnde technieken van starten, kruisen, boeironden etc. en je gaat dieper op de regels en het gebruik daarvan in. Natuurlijk doen we ook wel eens spelletjes en wedstrijdjes, want het moet natuurlijk wel leuk blijven al zal er meer discipline en inzet van je verlangd worden.

Boot huren

Wie net met zeilen begint, kan een optimist of een Pico van de YSCO gebruiken en gaat een Zeilbootgebruiksovereenkomst (ZGO) met de YSCO aan. Zie de bovengenoemde  zeilbootgebruiksregels en geef aan in het inschrijfformulier dat je een optimist/Pico wilt huren.

Bij Prosail kun je ook Sunfishes en Optimisten huren. De kosten hiervoor zijn  ANG 400 per persoon/per seizoen. Voor evenementen en wedstrijden betaal je apart (kosten voor een halve dag 50 NAF, voor een hele dag: 100 NAF). Geef duidelijk aan wat je wilt in het inschrijfformulier.

Betalen lidmaatschap YSCO per semester

Zeillessen met gebruik van YSCO-optimist:
1 x 1½ uur per week = 450,-
2 x 1½ uur per week = 625,-

Zeillessen met gebruik van YSCO-Pico:
1 x 3 uur per week = 725,-

Zeillessen met gebruik eigen optimist:
1 x 3 uur per week = 500,-
2 x 3 uur per week = 800,-

Zeiltraining 3 uur:

1 x per week = 500,-
2 x per week = 800,-
3 x per week = 1100,-

 

Betaling graag op de MCB Bank rekening # 271.614.03 op naam van “Foundation Youth Sailing Curaçao YSCO” met vermelding van de naam van het kind. Vergeet niet dat je minimaal Jeugdlid moet zijn van Asiento. Het verkregen lidnummer graag aan ons doorgeven.